#

DESPRE TRADIȚIE

Povestea acestei delicatese sofisticate a început în Evul Mediu, fiind menționată prima dată de Francois Rabelais. Macarons a avut un parcurs interesant și a reușit să-și facă loc în viața noastră începând cu o nunta lui Ludovic al XIV- lea, în 1660. Acest desert se servea cel mai des la mesele regale de la castelul Versailles, dar se pare că a ajuns și pe străzile din Paris, mai exact în cartierul Belleville, în 1880. Odată ajuns pe mâinile patiserilor francezi , a fost desăvârșită forma sa actuală: doi biscuiți din migdale și albuș de ou, cu cremă de unt sau fructe și a devenit celebru începând cu faimoasele „salons de thé” Dalloyau și Ladurée de la Paris.

Patiseria franceză a fost consacrată de UNESCO în 2010 ca patrimoniu mondial, un ritual precis care conjugă ingredientele selecționate cu estetica produselor și până la conversațiile despre produse, „un art de vivre à la française”. Deviza lui Gaston Lenôtre în anii 1970 „Les poids les mésures l’équilibre” (Gramaj, cantități și echilibru) este ilustrată cu rigoare în rețeta tradițională a macarons-ului. Precizia dozajelor face că un macaron cu 1% mai mult albuș să explodeze în cuptor, cu 1% mai puțin să nu creeze acel renumit piciorus care face că acest produs să fie perfect în plus de a fi gustos.

DESPRE PASIUNE

Iubesc patiseria franțuzeascăși să creez rețete de success, dar nu am fost dintotdeauna patiser. Mi-am descoperit această pasiune cand faceam ‘lapte de pasare’ la atelierele de lucru manual in scoala primara, dar a durat ceva timp pana sa o concretizez…

După o pregătire inițială de inginer la Politehnica în București, apoi absolventă a Ecole Centrale Paris și dupăo carieră de 20 ani la nivel executive în cadrul unor companii care dețin unele dintre cele mai cunoscute brand-uri de lux (L’Oréal și Louis Vuitton), am urmat din pasiune o pregătire specifică în patiserie franceză (la”Ecole de boulangerie et patisserie de Paris”) care mi-a permis să obțin diploma de patiser francez. Am fost pregătită în acest domeniu, în diverse locații prestigioase printre care Gilles Bajolle Chef patisserie la faimosul restaurant parizian Taillevent și La Maison du Chocolat.

Am decis, împreună cu soțul meu francez, să creăm la București o afacere artizanală, cu produse de excepție, pentru a împărtăși această dorință de a ne respecta clienții prin produse de calitate și rafinate.

Astăzi, Kiosque des Douceurs oferă macarons si delicatese pariziene, preparate în laborator propriu și afirmăm cu mândrie că produsele noastre, făcute cu ingrediente premium, au gust autentic franțuzesc. Suntem onorati sa avem printre clientii nostri Ambasada Frantei de la Bucuresti.

Kiosque des douceurs – Arta dintr-un macaronForbes.ro

Artizan macarons – In direct la TVR2 – „Oanapp” 9 mai 2019

#
#

DESPRE VALOARE

Vrem ca toți clienții noștri să se bucure de produse de calitate, de aceea, am ales să elaborăm o rețetă cu 20% mai puțin zahăr pentru că dulcele să nu copleșească finețea cremelor. Deși această rețetă este mult mai complicate, pentru că zahărul contribuie la rigiditatea biscuitului, noi credem într-un viitor mai sănătos, în care să poți savura o delicatesă de calitate, rafinatăși nu sățioasă.

Ingredientele noastre sunt brute, migdalele sunt măcinate la noi în laborator, fructele sunt proaspete, nu utilizam conservanți, nu folosim premixuri sau alte amestecuri deja aromatizate. În ciocolată nu adăugăm decât unt de cacao, și nu alte grăsimi vegetale sau hidrogenate.

Sus
Meniu
Inchide
Cos
Inchide
Inapoi
Cont
Inchide